Terug naar begin

Stream kwaliteit is slecht, hoe komt dit?

Tags: , , , , , ,

Het kan voorkomen dat het op populaire streams zo druk is dat de beheerder de kwaliteit van de stream omlaag gooit. Doet hij dit niet dan is de stream voor iedereen haperig en valt alles elke keer een paar seconden weg. Door de kwaliteit lager te zetten is er minder bandbreedte nodig en kan iedereen de stream vloeiend blijven volgen.

Slechte internetverbinding?

Indien je altijd last hebt van haperig beeld en/of een slechte kwaliteit van beeld en geluid dan kan het ook liggen aan de internetverbinding. Niet iedereen heeft namelijk standaard een snelle internetverbinding. De goedkoopste pakketten bij de providers leveren tegenwoordig een nog vrij langzame verbinding op die niet altijd evengoed een stream met veel bandbreedte aan kan. Het is dus aan te raden je pakket te upgraden wanneer dit probleem zich dit vaak voordoet.

Ook kan het aan de stream zelf liggen. Deze wordt dan bijvoorbeeld ver van een server vandaan geupload waardoor de verbinding lang onderweg is. Een grote afstand tussen de streamer en de website die het signaal opvangt zorgt er dan voor dat het beeld en geluid niet echt ideaal zijn. Om dit op te lossen kun je dus beter op zoek gaan naar een andere stream die het wel goed doet.